Pametni Telefoni, Bilo Ko?

Izvinjavam se zbog kašnjenja između postova, prilično sam zauzeta na poslu.

Moj zadnji post je bio o tome kako donijeti moderne udobnosti građanima I potencijalnim investitorima u Bosni. Ovo je nastavak toga.

Još jedna modernizacija koju treba učiniti je internet I pristup informacijama. Ova promjena bi se odnosila takođe na web stranice naše vlade I jednostavne modernizacije bankovnih podataka

O gore navedenom modernizacijom vladinih web site-ova imamo par problema koji me zadivljuju da su uopšte problemi. Primjer: naći državnu imovinu koja je na prodaju je kao “pronalaženje igle u plastu sijena” (kao što stara izreka kaže).

Kada posjećujem te stranice obično nema ništa više osim nekoliko ne važnih vijesti. Međutim, pronalaženje informacija o relavantnim temama kao što su budući poslovni događaji, vijesti iz ekonomije, radna mjesta, pitanja imigracije, prevodioci itd, lista može da ide do vijeka je prosto nemoguće.

A u odnosu na banke… bez uvrede Hypo, Raiffeisen i Centralna banka Bosne i Hercegovine, ali njihov pristup za svoje musterije je grozan. Živimo u zemlji koja ima hiljade kopijuterskih programera a koristimo web stranice koje izgledaju kao da ih je pravio šestogodišnjak.

Nadam se da ovo ne zvuči surovo kao što ja mislim ali to je istina.

A šta za moderne udobnosti telefonskih aplikacija. Gotovo svugdje širom svijeta postoje bankovne aplikacije za telefon. Pogodnosti za plaćanje računa dok si negdje na kafici ili dok si u bilo kojem drugom poslu. Pronalaženje bankomata sa bilo kojeg mjesta i u bilo kojem mjestu se nalazite…. jednostavne stvari, lagane stvari koje treba ostvariti i ove jednostavne stvari bi ustvari otvorile nekoliko novih radnih mjesta….

I dok dodajemo aplikacije za naš bankovni sustav zašto ne unaprijediti naše račune u 21. stoljeće koje bi donijelo nekoliko novih radnih mjesta?

Iskreno, kada investitori počnu dolaziti hoće da imaju pristup svojim novcima… kako nego ponudom vrhunske lokalne banke s kojom mogu da posluju I koja će im pružiti sve udobnosti

~Patriota

Razmislite…. Slike ispod su ono što bi mi trebalo da koristimo…..

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

  • Locations of Site Visitors
%d bloggers like this: